Zweedse Appeltaart

Ingredienten:

- 2 eieren
- 250 gram fijne kristalsuiker
- 100 gram ongezoute boter (in blokjes)
- 150 ml melk
- 1 theelepel vanille-essence
- 175 gram zelfrijzend bakmeel (gezeeft)
- 4 Granny Smith appels (geschild in partjes van 1cm dik)
 

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Vet een spring of taartvorm met losse bodem in (hij moet ongeveer 24 cm zijn(doorsnee)). 
Doe de eieren in een kom en doe 200 gram van de suiker erbij.
Klop ze met een garde door elkaar.
Doe de boter, melk en vanille in een steelpan en verwarm ze al roerend op een laag tot matig vuur tot de boter gesmolten is.
Klop het melkmengsel en het eimengsel gedeeltelijk door elkaar.
Spatel er dan de bloem door tot die helemaal is opgenomen.
Leg de helft van de appelpartjes op de bodem van de bakvorm.
Schenk voorzichtig het beslag erover heen.en leg de rest van de appelpartjes erop.
Strooi de overgebleven 50 gram suiker erover heen.
Bak de taart ongeveer 25 minuten.
Dan hoort hij goudbruin te zijn.
Laat de taart afkoelen, nog in de vorm.


 

Tip:
Het is lekker om er nog slagroom of ijs bij te doen.

PS We hebben met dit recept taartenbakwedstrijden gewonnen.

 

Maak een gratis website Webnode