Chocolatechipcookies

Ingredienten:

250g bloem

1/2theelepelbaksoda

1/2 theelepel zout

170g ongezouten boter, gesmolten

200g suiker

1 eetlepel vanille-extract

1 ei

1 eierdooier

325g fijngehakte pure chocolade

 

Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius/Gasovenstand 3. 

Vet een bakplaat in of bedek met bakpapier.

Zeef de bloem, baksoda en zout boven een kom een roer door elkaar.

Zet het even weg. Roer de gesmolten boter, bruine suiker in een middelgrote kom goed door elkaar.

Klop het vanille-extract, het ei en eigeel erdoor tot het ene licht, romig mengsel is. Voeg het bloem-mengsel toe en roer goed door elkaar.

Roer de stukjes chocolade erdoor met een pollepel. Schep hoopjes deeg op de bakplaat, op ongeveer 7cm afstand. Gebruik voor elk koekje ongeveer 4 eetlepel deeg. Bak de koekjes 15 tot 17 minuten in de voorverwarmde oven, tot de randjes lichtverkleurd zijn. Laat ze een paar minuten afkoelen . Laat ze een paar minuten afkoelen op de bakplaat voor je ze op een rooster verder laat afkoelen.                                 

                                                                                                 

                                                                     KLAAR!