Brownies
Brownie(16 porties)
Wat je nodig hebt:
160g boter
60g melkchocolade
120g pure chocolade
160g bruine basterdsuiker
140g witte kristalsuiker
1 1/2 theelepel vanille-essence
170g gezeefde bloem
1 theelepel zout
2 theelepels bakpoeder
4 eieren
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een rechthoekige ovenschaal van 23 bij 33cm in. Laat een steelpan op heel laag vuur de boter en chocolade smelten.Vergeet niet af en toe te roeren.Neem als het klaar is de pan van het vuur en voeg het vanille-essence en beide soorten suiker toe.Doe als het 1 is geworden er nog het bloem, het zout en daarna het bakpoeder toe en roer met een krachtige beweging tot alles goed gemengd is.Doe dan nog de eieren erbij en roer nog eens.Giet het mengsel in de ingevette ovenschaal en bak de brownie 25 tot 30 minuten.Je kunt de brownie 2 weken bewaren als je hem inpakt in plastic folie en in een koekblik stopt.