Schuimpjes

 


Basisrecept voor ongeveer 15 meringues/schuimpjes.
 
Ingrediënten: 2 eiwitten en 125 gram witte basterdsuiker.
 
Bereiding:
1.Scheid de eiwitten. Gebruik hiervoor drie kommen: één voor het eigeel en de schil, één voor de net gescheiden eiwitten en één voor de eiwitten die gelukt zijn. Dat wil zeggen dat de goed gescheiden eiwitten niet bezoedeld worden met eigeel als er per ongeluk één fout gaat.
 
2.Verwarm de oven voor op 110 graden.
 
3. Klop de eiwitten stijf. Doe dit met de mixer omdat dat een stuk sneller gaat dan met de hand. Ze moeten zachte pieken gaan vormen; als je de mixer eruit haalt, moet er een piek omhoog staan.
 
4.Voeg de suiker beetje bij beetje toe.(Terwijl je mixt kun je kleurstoffen toevoegen, dan krijgt het een gezellig kjleurtje!) Mix elke keer na het toevoegen van de beetjes suiker. Het schuim is klaar als het aan je mixer blijft hangen. 
 
5. Je beslag is klaar! Maak er bolletje van en leg ze op de bakpapier beklede bakplaat.
 
6.Zet de meringues in de oven of totdat je ze van het bakpapier af kunt trekken (de onderkant moet droog zijn). Hoe groter de schuimpjes, hoe langer ze in de oven moeten.(3,5cm = 1 uur)
 
7. Haal ze uit de oven en laat ze helemaal afkoelen voor je ze opeet of versiert.
 
                                                 KLAAR!